Деловни Единици:
Виатор & Вектор - доо Скопје
Бул. АВНОЈ бр. 74б, 1000 Скопје
T: +389 (0)2 245 40 61
F: +389 (0)2 245 40 64
E: info@viator-vektor.mk
Natisni

Деловни единици на царинската застапеност и постапките за транзит во

(SLO, HR, BiH, SRB, MKD)

Царинските услуги се спроведуваат во деловни единици на граничните премини и во сите поголеми економски центри во Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија и Македонија.

 

Деловни единици на царинската застапеност и постапките за транзит во Словенија

Деловна единица BRNIK
Главна дејност: царинење (увоз - извоз)
Zgornji Brnik 130 a, 4210 Brnik
Tel:  04 201 53 70        
Fax: 04 201 53 75
Работно време: пон. - пет. 07.00 – 15.00
Лице за контакт: Martina Primožič
martina.primozic@viator-vektor.com

Деловна единица CELJE
Главна дејност: царинење (увоз - извоз), организација на транспорт
Kidričeva 38, 3102 Celje
Tel:  03 425 10 00        
Fax: 03 425 10 05
Работно време: пон. - пет. 07.00 – 16.00
Лице за контакт: Urška Trotovšek
urska.trotovsek@viator-vektor.com

Деловна единица DRAGONJA
Главна дејност: транзитна постапка, царинење (увоз - извоз)
MMP Dragonja, 6333 Sečovlje
Tel:  05 671 26 50        
Fax: 05 671 26 55
Работно време: пон. - пет. 06.00-20.00, саб. 06.00 - 14.00,
нед. затворено (транзитна постапка; извозно царинење до 3.000 EUR);
пон. - пет. 08.00-20.00, сабота 08.00-14.00,
нед. затворено  (извозно и увозно царинење)
Лице за контакт: Alma Iskra
alma.iskra@viator-vektor.com

Деловна единица GRUŠKOVJE
Главна дејност: транзитна постапка, царинење (увоз - извоз)
MMP Gruškovje, 2286 Podlehnik
Tel:  02 795 29 84        
Fax: 02 795 29 85
Работно време: нон-стоп (транзитна постапка за извозно царинење
до 3.000 EUR);
пон. - пет. 07.00 – 22.00, саб. 07.00 – 13.00 (царинење)
Лице за контакт: Otmar Fafulić
otmar.fafulic@viator-vektor.com


Деловна единица JELŠANE
Главна дејност: транзитна постапка, царинење (увоз - извоз), менувачница
MMP Jelšane, 6254 Jelšane
Tel:  05 704 00 80        
Fax: 05 704 00 82
Работно време: пон.- пет. 06.00-22.00, саб. 07.00-12.00, нед. затворено (транзитна постапка),
пон. - саб. 08.00 - 17.00, нед. 08.00 - 16.00 (менувачница)
пон. - пет. 07.00-18.30, саб. 07.00 - 11.30, нед. затворено (царинење)
Лице за контакт: Alma Iskra
alma.iskra@viator-vektor.com


Деловна единица KOPER
Главна дејност: организација на транспорт, царинење (увоз - извоз), транзитна постапка
Vojkovo nabrežje 30 a, 6000 Koper
Tel:  05 662 59 40        
Fax: 05 662 59 45
Работно време: пон.- пет. 07.00 – 18.00
Лице за контакт: Momčilo Zjačić
momcilo.zjacic@viator-vektor.com

Деловна единица ŠKOFJA LOKA
Главна дејност: царинење (увоз - извоз)
Kidričeva cesta 56, 4220 Škofja Loka
Tel:  04 511 17 96        
Fax: 04 511 18 90
Работно време: пон.- пет. 07.00 – 15.00
Лице за контакт: Martina Primožič
martina.primozic@viator-vektor.com

Деловна единица LJUBLJANA
Главна дејност: царинење (увоз - извоз)
Letališka 16, 1110 Ljubljana
Tel:  01 520 26 91        
Fax: 01 520 26 96
Работно време: пон.- пет. 07.00 – 16.00
Лице за контакт: Nenad Doležal
nenad.dolezal@viator-vektor.com

Деловна единица LJUBLJANA - Julon

Главна дејност: царинење (извоз)
Letališka 15, 1110 Ljubljana
Tel:  01 584 23 97        
Fax: 01 584 23 96
Работно време: пон.- пет. 07.00 – 16.00
Лице за контакт: Nenad Doležal
nenad.dolezal@viator-vektor.com

Деловна единица LJUBLJANA - Lek
Главна дејност: царинење (поедноставени постапки)
Verovškova 57, 1000 Ljubljana
Tel:  01 580 21 16        
Fax: 01 568 55 86
Работно време: пон.- пет. 07.00 – 15.00
Лице за контакт: Bojana Podobnik
bojana.podobnik@viator-vektor.com

Деловна единица MARIBOR
Главна дејност: царинење (увоз - извоз)
Tržaška 53, 2001 Maribor
Tel:  02 460 29 00        
Fax: 02 460 29 03
Работно време: пон.- пет. 07.00 – 16.00
Лице за контакт: Lidija Korošec
lidija.korosec@viator-vektor.com

Деловна единица METLIKA
Главна дејност: царинење (увоз - извоз), транзитна постапка
MMP Metlika, 8330 Metlika
Tel:  07 306 39 70        
Fax: 07 306 39 75
Работно време: пон.- чет. 06 - 22.00, пет. 06.00 – 20.00, саб. затворено, нед.21.00-23.00 (транзитна постапка, извозно царинење до 3.000 ERU);
пон. - пет. 07.00 – 15.00 (царинење)
Лице за контакт: Tatjana Petrič
tatjana.petric@viator-vektor.com

 
Деловна единица OBREŽJE
Главна дејност: транзитна постапка, царинење (увоз - извоз)
MMP Obrežje, 8261 Jesenice na Dolenjskem
Tel:  07 499 59 00  (транзитна постапка), 07 499 59 06 (царинење увоз),
07 499 59 12 (царинење извоз)      
Fax: 07 499 59 05 (транзитна постапка), 07 499 59 10 (царинење увоз),
07 499 59 15 (царинење извоз)
Работно време: отворено нон-стоп, освен недела - затворено меѓу 7.00 - 14.00 часот
Лице за контакт: Tošo Pantić
toso.pantic@viator-vektor.com

Деловна единица PETIŠOVCI

Главна дејност: транзитна постапка, извозно царинење до 3.000 EUR, организација на транспорт
MMP Petišovci, Lendava
Tel:  02 577 61 70        
Fax: 02 577 61 75
Работно време: пон.-пет. 06.00 – 24.00, саб. 07.00-15.00, нед. 20.00-24.00 
Лице за контакт: Otmar Fafulić
otmar.fafulic@viator-vektor.com


Деловна единица SREDIŠČE OB DRAVI
Главна дејност: транзитна постапка, царинење (увоз - извоз)
MMP Središče ob Dravi, 2277 Središče ob Dravi
Tel:  02 741 59 70        
Fax: 02 741 59 75
Работно време: пон.-пет. нон-стоп, саб. до 15.00, нед. од 12.00 (транзитна постапка за извозно царинење до 3.000 EUR)
пон. - пет. 07.00 – 15.00 (царинење)
Лице за контакт: Otmar Fafulić
otmar.fafulic@viator-vektor.com


Деловна единица STAROD
Главна дејност: транзитна постапка
MMP Starod, 6244 Podgrad
Tel: 05 704 00 70
Fax: 05 704 00 75
Работно време: пон. до 24.00, вто. од 06.00 - 22.00, сред., чет. 06.00-20.00, пет. 06.00-16.00, саб. затворено, нед. од 20.00
Лице за контакт: Alma Iskra
alma.iskra@viator-vektor.com

Деловна единица VRTOJBA
Главна дејност: царинење (увоз - извоз), организација на транспорт 
MMP Vrtojba, 5290 Šempeter pri Gorici
Tel:  05 338 39 30        
Fax: 05 338 39 25
Работно време: пон. - пет. 08.00-16.00
Помошник управител: Aleš Faganelj
ales.faganelj@viator-vektor.com

Деловна единица ZAVRČ
Главна дејност: транзитна постапка, царинење (извоз)
MMP Zavrč, 2283 Zavrč
Tel:  02 795 29 70        
Fax: 02 795 29 75
Работно време: пон. - пет. нон-стоп, саб. до 19.00, нед. од 19.00 (транзитна постапка за извозно царинење до 3.000 EUR)
pon.-pet. 07.00 – 15.00 (царинење)
Лице за контакт: Otmar Fafulić
otmar.fafulic@viator-vektor.com

Деловни единици на царинската застапеност и постапките за транзит во Хрватска

Деловна единица BREGANA                  
T: +385 (0)1 33 85 308; +385 (0)1 33 85 309    
F: +385 (0)1 33 76 428
E: bregana@viator-vektorzg.hr

Деловна единица  MACELJ                    
T: +385 (0)49 300 191                                         
F: +385 (0)49 300 192
E: macelj@viator-vektorzg.hr

Деловна единица  RUPA                        
T: +385 (0)51 732 151                                         
F: +385 (0)51 732 152
E: rupa@viator-vektorzg.hr

Деловна единица  BAJAKOVO               
T: +385 (0)32 271 806                                         
F: +385 (0)32 338 186
E: bajakovo@viator-vektorzg.hr

Деловна единица  DVOR                                       
T: +385 (0)44 871 504                                         
F: +385 (0)44 743 050
E: dvor@viator-vektorzg.hr

Деловна единица STARA GRADIŠKA
T: +385 (0)35 374 401                                         
F: +385 (0)35 374 402
E: gradiska@viator-vektorzg.hr

Деловна единица VARAŽDIN
T: +385 (0)42 305 276                                         
F: +385 (0)42 305 277
M: +385 (0)99 4550 232
E: marjana.kutnjak@viator-vektorzg.hr

Деловна единица JANKOMIR
T: +385 (0)1 3496 539                                         
F: +385 (0)1 3496 540
E: jankomir@viator-vektorzg.hr

Деловни единици на царинската застапеност и постапките за транзит во Србија

 

Транзитни постапки

Деловна единица BATROVCI      
Mejni prehod, 22251 Batrovci          
T: +381 022 733 056    
Управник за транзитните постапки: Zlatko Tošić                        
E: zlatko.tosic@viator-vektor.com

Деловна единица HORGOŠ    
Mejni prehod, 24411 Horgoš               
T: +381 024 795 051               
Управник за транзитните постапки: Zoltan Bači             
E: zoltan.baci@viator-vektor.com

Деловна единица ŠID 
Mejni prehod, 22240 Šid                            
T: +381 022 716 865          
Управник за транзитните постапки: Zlatko Tošić                  
E: zlatko.tosic@viator-vektor.com

Деловна единица SREMSKA RAČA
Mejni prehod, 22247 Sremska Rača                        
T: +381 022 667 672    
Управник за транзитните постапки: Igor Carević                        
E: igor.carevic@viator-vektor.rs

Деловна единица PREŠEVO          
Mejni prehod, 17527 Preševo         
T: +381 017 666 042    
Управник за транзитните постапки: Saša Kostić           
E: sasa.kostic@viator-vektor.rs

Деловна единица BOGOJEVO        
Mejni prehod, 25245 Bogojevo                       
T: +381 025 542 854      
Управник за транзитните постапки: Goran Lazičić                       
E: bogojevo@viator-vektor.rs; goran.lazicic@viator-vektor.rs

Деловна единица ZVORNIK 
Vuka Karadžića 138, 15318 Mali Zvornik                           
T: +381 051 470 538           
Управник за транзитните постапки: Duško Radović                 
E: dusko.radovic@viator-vektor.rs

 

 

Царинска застапеност

Деловна единица NOVI SAD
Branimira Ćosića 2, 21000 Novi Sad                          
T: +381 021 4892 070         
Лице за контакт: Svetlana Radić                 
E: svetlana.radic@viator-vektor.rs

Деловна единица BEOGRAD
Bore Vukmirovića 14 a, 11000 Beograd                   
T: +381 011  2769 018
Лице за контакт: Nenad Knežević        
E: nenad.knezevic@viator-vektor.rs

Деловна единица SUBOTICA
Trg Lazara Nešića 4a, 24000 Subotica               
T: +381 024 551 302
Лице за контакт: Marko Miletić
E: marko.miletic@viator-vektor.rs

Деловна единица SREMSKA MITROVCA
Jarački put 8, 22000 Sremska Mitrovica              
T: +381 022 611 988
Лице за контакт: Dragan Gavrilović
E: dragan.gavrilovic@viator-vektor.rs

Деловна единица ZRENJANIN
Poslovni center "Mala Varoš", Trg JNA bb, 23000 Zrenjanin      
T: +381 023 549 415
Лице за контакт: Slavko Furtula
E: slavko.furtula@viator-vektor.rs

Деловна единица BAČKA PALANKA
Svetozara Miletića 82, 21400 Bačka Palanka 
T: +381 021 752 580
Лице за контакт: Mileta Panić
E: mileta.panic@viator-vektor.rs

Деловна единица ŠID
Janka Veselinovića 17, 22240 Šid
T: +381 022 716 900
Лице за контакт: Vukosava Bajcer
E: vukosava.bajcer@viator-vektor.rs

Деловна единица KRAGUJEVAC
Vojislava Kalanovića bb, 34000 Kragujevac
T: +381 034 336 193
Лице за контакт: Miljan Vasojević
E: miljan.vasojevic@viator-vektor.rs

Логистички центар VRŠAC
Beogradski put bb, 26300 Vršac
T: +381 013 801 645
Лице за контакт: Dejan Vakaresko
E: dejan.vakaresko@viator-vektor.rs

Деловни единици на царинската застапеност и постапките за транзит во Македонија

 

Транзитни постапки

Деловна единица НОВО СЕЛО
Поднесувач: Босилка Зимбакова
T / F: +389 34 363 362
M: +389 71 262 136
E: novo.selo@viator-vektor.mk

Деловна единица БОГОРОДИЦА
Поднесувач: Илија Пајдаков
T / F: +389 34 230 006
M: +389 71 262 135
E: bogorodica@viator-vektor.mk

Деловна единица ТАБАНОВЦЕ (Србија)
Лице за контакт: Владимир Георгиевски
T / F: +389 31 467 545
M: +389 71 262 110
E: tabanovce@viator-vektor.mk

Деловна единица ДЕЛЧЕВО
Поднесувач: Љупчо Митевски
T / F: +389 33 413 133
E: delcevo@viator-vektor.mk

Деловна единица ЌАФАСАН
Лице за контакт: Марино Ѓоргоски
T / F: +389 46 782 628
M: +389 71 262 112
E: kafasan@viator-vektor.mk

 

Царинска застапеност

Деловна единица СКОПЈЕ
Лице за контакт: Дејан Јордановски
T: +3892 2454 061
F: +3892 2454 062
M: +389 70 327 289
E: dejan.jordanoski@viator-vektor.mk

Деловна единица ШТИП
Лице за контакт: Сашо Апостолов
T / F: +389 32 394 677
M: +389 71 262 113
E: stip@viator-vektor.mk

Деловна единица СТРУМИЦА
Лице за контакт: Никола Габеданов
T / F: +389 34 347 625
M: +389 70 384 504
E: strumica@viator-vektor.mk

Деловна единица БИТОЛА
Лице за контакт: Кирил Најдовски
T / F: +389 47 268 483
M: +389 70 384 509
E: bitola@viator-vektor.mk

Деловна единица КУМАНОВО
Лице за контакт: Сашо Трајковски
T / F: +389 31 422 694
M: +389 70 327 281
E: saso.trakovski@viator-vektor.mk

Деловна единица ГЕВГЕЛИЈА
Лице за контакт: Илија Пајдаков
T / F: +389 34 230 006
M: +389 71 262 135
E: gevgelija@viator-vektor.mk

Деловна единица КАВАДАРЦИ
Поднесувач: Горан Чкрипески
T / F: +389 43 412 126
E: kavadarci@viator-vektor.mk

Деловна единица ДЕЛЧЕВО
Поднесувач: Љупчо Митевски
T / F: +389 33 413 133
E: delcevo@viator-vektor.mk

Деловна единица СТРУГА
Лице за контакт: Трпо Ѓоргоски
T / F: +389 46 782 357
M: +389 71 262 108
E: struga@viator-vektor.mk

Пратете барање


Испратете го Вашето барање или вашата нарачка.

Ние со задоволство ќе ви помогнеме.

Пратете барање

© 2012 - 2014 All Rights Reserved, Viator & Vektor - Designed & Developed by www.abv.mk